Skip to content

Conditii generale de utilizare website

Stimati utilizatori, inainte de inceperea utilizarii acestui website va rugam sa cititi cu atentie conditiile de utilizare a serviciilor OPTIVOICE de mai jos.

Website-ul www.optivoice.ro, serviciile OPTIVOICE si achizitia de produse din magazinul online va sunt oferite conditionat de acceptarea Dumneavoastra fara rezerve a conditiilor din prezentul document. Daca nu acceptati termenii si conditiile prezentate in acest document, va rugam sa nu folositi acest website si serviciile oferite prin intermediul lui. Utilizarea mai departe a website-ului presupune ca acceptati sa respectati prezentul document intitulat “Conditii generale de utilizare website”. OPTIVOICE isi rezerva dreptul de a modifica clauzele in orice moment, in functie de decizia exclusiva a acestuia si fara a fi necesar nici un preaviz in acest sens.

Definitii

OPTIVOICE, denumita in cele ce urmeaza si “compania” reprezinta societatea comerciala S.C. OPTICOM CONSULTING S.R.L, cu sediul social in Sibiu, Str. Gutuilor, nr. 15, inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. de ordine J32/448/2012, avand cod unic de inregistrare RO 30203988, Operator Date inregistrat cu nr. 10578/28.06.2013 in Registrul de Evidenta pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, proprietar al website-ului www.optivoice.ro, avand urmatoarele date de contact: telefon +40(0)369.811.411, e-mail office@optivoice.ro.

Produse si Servicii
OPTIVOICE ofera solutii de comunicatii cloud dedicate nevoilor specifice fiecarei afaceri: servicii de telefonie si videotelefonie, chat si prezenta precum si alte servicii furnizate de catre companie. OPTIVOICE ofera spre vanzare prin intermediul magazinului online echipamente IP: telefoane si accesorii, sisteme audio si video, sisteme control acces si altele.

Utilizator
orice persoana care acceseaza website-ul OPTIVOICE, indiferent de motiv.

Client
utilizator sau orice alta persoana fizica sau juridica cu care compania a incheiat un contract privind oricare din serviciile/produsele OPTIVOICE sau care emite o comanda catre OPTIVOICE prin intermediul website-ului www.optivoice.ro.

Date cu caracter personal
orice informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila si care se refera la numarul sau de identificare sau la unul ori mai multe elemente specifice identitatii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prelucrarea datelor cu caracter personal
reprezinta orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal prin mijloace automate sau neautomate, precum colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea.

Date de trafic
orice date prelucrate in scopul transmiterii unei comunicari printr-o retea de comunicatii electronice sau in scopul facturarii contravalorii acestei operatiuni.

Comanda
un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre OPTIVOICE si Client prin care Clientul transmite, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Produse si Servicii de pe website-ul OPTIVOICE.

Dispozitii generale

Pentru a utiliza oricare din serviciile de telefonie OPTIVOICE, utilizatorul trebuie sa dispuna de echipamentele necesare (calculator, adaptor VoIP, telefon, telefon mobil, etc. ) precum si de o  conexiune la reteaua Internet prin orice mijloc si sa plateasca toate taxele asociate acestor servicii. Utilizatorul intelege ca folosirea serviciului Optivoice presupune urmatoarele conditii minimale tehnice de functionare:

* Conexiune la Internet de minim 128 kbps garantat (fara compresie)
* Timpi de raspuns < 150ms intr-o directie
* Jitter < 30ms
* Pierdere de pachete < 1%

Utilizatorul intelege ca a fost informat cu privire la conditiile optime de functionare ale serviciului Optivoice si este de acord ca OPTIVOICE nu va putea fi raspunzator pentru orice daune cauzate ca urmare a folosirii unor alte conditii tehnice decat cele mentionate mai sus.

Avand in vedere ca OPTIVOICE are dreptul de a modifica in orice moment continutul Documentului “Conditii generale de utilizare website”, utilizatorilor le revine obligatia de a verifica periodic continutul prezentului document. Folosirea in continuare a serviciului constituie un raspuns afirmativ de acceptare a documentului “Conditii generale de utilizare website” si acordul utilizatorului de a se conforma acestuia.

Informatiile disponibile pe website-ul OPTIVOICE sunt destinate in exclusivitate folosirii in scop personal si orice utilizare in scop comercial, fara acordul prealabil, in scris, al companiei, este strict interzisa.

OPTIVOICE isi ofera serviciile in baza principiilor “asa cum sunt disponibile” si este exonerata de orice responsabilitate pentru stergerea, transmiterea sau salvarea gresita a acestor informatii. In acest sens, OPTIVOICE nu ofera nici o garantie utilizatorilor referitoare la disponibilitatea serviciilor sale sau securitatea serviciilor sale.

Cont utilizator

OPTIVOICE se obliga sa nu divulge catre terti informatiile continute in contul utilizatorului, cu exceptia cazurilor in care utilizatorul isi da consimtamantul in acest sens, precum si a cazurilor prevazute de lege sau de contractele incheiate de catre utilizator cu compania.

Utilizatorul este raspunzator pentru mentinerea confidentialitatii contului de utilizator si a parolei si va raporta orice utilizare neautorizata a acestora. Utilizatorul este in intregime responsabil de toate activitatile si informatiile care sunt transmise din contul sau, indiferent daca acestea se fac cu sau fara voia sa. Utilizatorul este de acord sa sesizeze OPTIVOICE in legatura cu incalcarea prevederilor privind contul sau. Utilizatorul este de acord sa foloseasca comanda de iesire din cont cand termina sesiunea de utilizare a site-ului. OPTIVOICE nu va fi responsabila de consecintele nerespectarii acestor reglementari de catre utilizator. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre persoane terte, din orice motive, OPTIVOICE nu isi asuma nici o responsabilitate fata de consecintele care pot aparea. De asemenea, OPTIVOICE este exonerata de orice raspundere in cazul pierderii confidentialitatii contului de utilizator sau a parolei sau pentru orice paguba care rezulta din incapacitatea utilizatorului de a se conforma masurilor de siguranta prevazute mai sus.

Clientul (consumatorul in sensul legislatiei aplicabile in materie de protectia consumatorului) intelege si este de acord prin utilizarea acestui website ca furnizarea de catre OPTIVOICE a serviciilor de comunicatii electronice achizitionate online incepe dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Prestarea serviciilor de comunicatii electronice incepe cu acordul clientului, inaintea expirarii termenului de 10 zile lucratoare prevazute la art. 7 (alin. 1) din OG nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Obligatiile utilizatorului

Utilizatorul este de acord sa foloseasca serviciile OPTIVOICE numai in scopuri legale, obligandu-se in acest sens sa nu intreprinda nici una dintre urmatoarele activitati:

  • Sa publice materiale cu drept de autor daca nu este autorul sau nu are permisiunea acestuia de a publica.
  • Sa desfasoare activitati frauduloase prin intermediul serviciului furnizat de catre OPTIVOICE, intelegandu-se prin acestea, cu titlu exemplificative, oferte false de vanzare/cumparare produse sau servicii, inselatorii financiare, escrocherii mascate, piraterie software.
  • Sa modifice, sa distribuie, sa transmita, sa afiseze, sa publice, sa reproduca, sa acorde licente, sa creeze produse derivate, sa transfere sau sa vanda orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui website.
  • Sa publice imagini sau texte cu continut explicit sexual, materiale defaimatoare, obscene, de amenintare, materiale care au continut explicit privind violenta fizica sau verbala sau alte acte de cruzime, materiale care se refera la utilizarea, fabricarea, comercializarea armamentului sau drogurilor.
  • Sa incarce, trimita sau sa transmita vreun material cu virus informatic, sau orice alt cod de calculator, care este programat sa distruga, sa perturbe sau sa ingradeasca utilizarea (sau orice alta utlizare cu exceptia utilizarii corecte si acceptabile a serviciilor) pe fiecare dintre calculatoare, retele, materiale si programe care se gasesc in serviciul societatii in vederea furnizarii serviciilor oferite in acest website.
  • Sa interfereze sau sa afecteze retelele conectate la website sau sa incalce in acest mod necesitatile procedurale ale website-urilor
  • Sa aduca atingere in vreun fel drepturilor de proprietate intelectuala, siglelor comerciale sau oricaror alte drepturi ce incumba materialelor publicate pe website-ul OPTIVOICE.
  • Sa adauge sau sa scoata informatii personale despre alti utilizatori, in scopuri economice sau pentru a le creea prejudiciu.

Dreptul de proprietate intelectuala

Compania are un drept de proprietate exclusiva asupra paginilor care se gasesc pe website, inclusiv asupra datelor si informatiilor pe care le contin, si acestea, cu tot ceea ce includ, nu vor fi private ca drept de achizitionare virtuala de catre nici o terta parte. Nu se vor copia sau publica pagini de pe site partial sau in intregime si/sau nu se vor utiliza in nici un fel, inclusiv in mod comercial, fara acordul prealabil in scris al OPTIVOICE.

Toate logo-urile, reprezentarile stilizate, simbolurile comerciale, si toate imaginile de pe website-ul OPTIVOICE sunt proprietatea exclusiva a companiei si acesteia ii sunt rezervate toate drepturile in acest sens. Drept urmare, nu se pot introduce pe website-uri modificari, nu se poate copia, distribui, publica, prezenta in public, multiplica, publica sau transmite catre terte parti, nici o parte a website-ului, fara acordul prealabil in scris al OPTIVOICE.

Limitarea responsabilitatii

OPTIVOICE nu poate fi raspunzatoare pentru orice daune directe, indirecte, speciale sau tangentiale, rezultand din folosirea sau incapacitatea de folosire a serviciului, din accesul neautorizat sau din alterarea transmisiilor sau datelor utilizatorului, inclusiv dar nelimitandu-se la daune pentru pierderi de profit, folosinta, date sau alte informatii intangibile, chiar daca OPTIVOICE a fost instiintata de posibilitatea unor asemenea daune.

OPTIVOICE nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care serviciile sale nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale. Utilizatorul intelege ca OPTIVOICE este exonerata de orice raspundere in situatia in care imposibilitatea de accesare se datoreaza calitatii, disponibilitatii sau functionarii serviciilor furnizorilor locali, nationali sau internationali, de Internet sau comunicatii electronice, indiferent daca utilizatorul incearca accesarea serviciilor OPTIVOICE pe teritoriul Romaniei sau din afara teritoriului Romaniei. OPTIVOICE nu ofera nici o garantie ca orice eroare de program va fi corectata sau ca serviciul sau serverul pe care il pune la dispozitia utilizatorilor este lipsit de virusi sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor.

Utilizatorul este de acord sa exonereze de raspundere si sa nu actioneze OPTIVOICE in justitie atat cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea serviciului sau a retelei companiei si a Internetului de catre utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de OPTIVOICE ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre utilizator a acestor conditii.

Nici o recomandare sau orice alte informatii orale sau scrise, obtinute de catre utilizator de la OPTIVOICE prin intermediul serviciilor OPTIVOICE, nu vor crea o garantie sau obligatie care nu este stipulata in mod expres in continutul Documentului “Conditii generale de utilizare website”. Raspunderea OPTIVOICE, in cazul in care aceasta este stabilita de catre o instanta judecatoreasca sau un tribunal arbitral, rezultata in orice mod din sau in legatura cu furnizarea serviciilor OPTIVOICE conform prezentului document “Conditii generale de utilizare website”, este limitata in cazul fiecarui eveniment sau in cazul oricarei serii de mai multe evenimente la suma de 100 de EUR.

Produsele din magazinul online

Produsele sunt oferite in limita stocului disponibil. OPTIVOICE nu poate garanta disponibilitatea in stoc a tuturor produselor prezentate. OPTIVOICE va informa clientul despre indisponibilitatea produsului, iar sumele pe care acesta le-a platit vor fi rambursate in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 30 de zile, in cazul in care OPTIVOICE nu poate onora comanda. Valoarea maxima a obligatiilor OPTIVOICE fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de OPTIVOICE de la acest client.

Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.).  OPTIVOICE isi rezerva dreptul sa modifice specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila. OPTIVOICE nu poate fi facut responsabil in niciun fel daca folosirea Produsului achizitionat prin intermediul site-ului a prejudiciat in vreun fel Clientul. Clientul are obligatia in acest sens de a studia instructiunile de folosire a produsului achizitionat si de a se informa daca acesta corespunde cerintelor sale, inainte de plasarea comenzii.

Confidentialitatea

OPTIVOICE acorda o importanta deosebita confidentialitatii informatiei si va depune toate diligentele necesare in vederea realizarii acestui scop. Cu toate acestea, OPTIVOICE nu garanteaza ca utilizarea de catre utlizator a website-ului va fi confidentiala.

OPTIVOICE nu este responsabila pentru nici o paguba pe care o sufera utilizatorul sau alta persoana ca rezultat al confidentialitatii cu privire la utilizarea de catre utilizator a acestui website. Orice informatie pe care utilizatorul o dezvaluie pe website-ul OPTIVOICE se poate sa nu fie in siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet. Terte parti au posibilitatea de a intercepta transmisiunile pe care le face utilizatorul cand foloseste website-ul OPTIVOICE in detrimentul tuturor metodelor de siguranta prevazute de catre OPTIVOICE. Unele servicii pe care le acceseaza utilizatorul pe acest website ii permit OPTIVOICE sa primeasca informatii cu caracter personal.

Datele cu caracter personal

OPTIVOICE respecta dreptul la intimitate si viata privata cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ale fiecarei persoane fizice care viziteaza website-ul companiei si, de asemenea, respecta si se conformeaza legislatiei romane in vigoare referitoare la protectia datelor cu caracter personal.

Pentru informatii complete privind modul in care OPTIVOICE prelucreaza aceste date, te rugam sa citesti Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal .

Plata serviciilor Optivoice si a produselor din magazinul online

Compania ofera posibilitatea pentru utilizatori de a achizitiona serviciile Optivoice sau produsele din magazinul online prin metode de plata traditionale  (respectiv in numerar sau prin virament bancar).

In cazul transferului bancar se vor folosi urmatoarele date:
Banca ING BANK N-V AMSTERDAM Sucursala Bucuresti
Cod IBAN RO26INGB0000999903023254

Banca Transilvania
Cod IBAN RO32BTRLRONCRT0359671201

Indiferent de moneda/valuta pe care o are utilizatorul in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii utilizatorului. Utilizatorul intelege si este de acord ca plata se considera efectuata in momentul in care suma de plata ajunge in mod efectiv in contul OPTIVOICE.

In cazul in care Clientul a optat pentru plata produselor prin virament bancar, acesta va primi o factura proforma prin email care poate cuprinde, pe langa produsele comandate, cheltuieli de transport. Plata in numerar se poate face in cazul ridicarii produselor direct de la sediul OPTIVOICE de catre client sau ramburs, in cazul livrarilor la care Clientul a solicitat aceasta metoda de plata. In cazul platii ramburs, pe langa pretul produselor, Clientul intelege sa suporte cheltuielile de transport si costul livrarii in sistem ramburs. OPTIVOICE va informa Clientul referitor la suma totala de plata inainte de livrarea efectiva a produselor.

Orice plata efectuata in schimbul prestarii Serviciilor Optivoice nu poate fi restituita in nici o situatie, utilizatorul intelegand ca din momentul achitarii pretului, acesta se transmite definitiv in patrimoniul OPTIVOICE.

Livrarea produselor din magazinul online

Livrarea produselor se face prin intermediul serviciilor de curierat. Pretul serviciilor de livrare se calculeaza la momentul plasarii comenzii in functie de greutatea totala si volumul produselor comandate si ii este comunicata clientului. Rambursul (plata la livrare) are un cost separat suplimentar. Intre inregistrarea comenzii si preluarea acesteia de catre Curier exista un interval de 12 – 24 ore in timpul saptamanii sau de max. 72 ore in week-end sau perioadele de sarbatori legale.

In cazul in care produsele nu sunt pe stoc sau in cazul depasirii termenului de livrare indicat, va vom informa cu privire la aceasta situatie prin email sau telefon, in vederea agreerii prelungirii termenului de livrare. Lipsa primirii de catre OPTIVOICE a unui raspuns din partea dumneavoastra sau imposibilitatea contactarii la datele de contact indicate in termenul precizat se va considera ca un accept tacit al dumneavoastra pentru prelungirea perioadei de livrare.

Livrarea se considera a fi indeplinita la momentul predarii produselor comandate la adresa specificata de dumneavoastra la momentul plasarii Comenzii.

OPTIVOICE nu poate fi tras la raspundere pentru introducerea eronata de catre Client a informatiilor necesare livrarii (numar de telefon mobil, adresa livrare), din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport in vederea re-expedierii Comenzii vor cadea in sarcina dumneavoastra.

In cazul in care Clientul isi modifica datele personale, toate comenzile in derulare existente la acel moment isi pastreaza datele definite / acceptate de catre acesta inainte de momentul modificarii. Daca Comanda nu a fost inca trimisa spre livrare, vor fi luate in considerare noile date modificate corespunzator.

OPTIVOICE nu este raspunzator pentru intarzierile ce pot aparea in procesul de livrare efectiv, dupa ce coletul a fost predat companiei de curierat. De asemenea, comenzile plasate in zilele de sambata si duminica sau de sarbatorile legale vor fi procesate si confirmate in prima zi lucratoare.

OPTIVOICE respecta legislatia in vigoare privind garantia produselor oferite si conditiile de retur ale produselor achizitionate online.

Accesul la serviciul factura detaliata

Software-ul care asigura accesul la factura detaliata este destinat utilizarii exclusive de catre OPTIVOICE, de catre agentii si distribuitorii sai si de catre clientii OPTIVOICE, utilizatori inregistrati ai serviciilor Optivoice. Orice utilizare de catre terti neautorizati, prin trecerea frauduloasa peste serviciul de autentificare al utilizatorului sau alte servicii de securitate ale oricarei retele, server, server web este interzisa expres si sanctionata conform prevederilor legale in vigoare.

OPTIVOICE furnizeaza Serviciul Factura detaliata, in conditiile prevazute de contractul de servicii OPTIVOICE incheiat cu Clientul.

OPTIVOICE nu raspunde de orice prejudiciu susceptibil de a fi produs Clientului sau unei terte persoane prin accesarea neautorizata de catre terte persoane, a datelor cu caracter personal furnizate automat de acest software, prin autentificarea corecta si acceptarea acestor termeni si conditii.

Clientul este responsabil pentru mentinerea confidentialitatii parolei si a contului de utilizator si va raporta orice utilizare neautorizata a acestora. OPTIVOICE este exonerata de raspundere in cazul pierderii confidentialitatii sau pentru orice pagube care rezulta din incapacitatea Clientului de a se conforma acestor masuri de siguranta.

Dispozitii finale

a. Forta majora
OPTIVOICE nu este raspunzatoare in caz de forta majora pentru functionarea serviciilor si indeplinirea obligatiilor contractuale.

b. Jurisdictie/Legislatia aplicabila
Termenii si conditiile website-lui OPTIVOICE sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile Romaniei, iar orice disputa nascuta in si din legatura cu prevederile de mai sus va fi solutionata pe cale amiabila, sau in caz de intelegere, Curtea Comerciala de Arbitraj a Camerei de Comert si Industrie Sibiu. Website-ul OPTIVOICE poate fi accesat de oriunde din Romania si de peste hotare. OPTIVOICE nu ofera nici o asigurare referitoare la masura in care continutul website-ului OPTIVOICE se supune legilor altor tari in afara Romaniei. Daca utilizatorul acceseaza website-ul OPTIVOICE, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

c. Nerespectarea prevederilor
Utilizatorii vor despagubi OPTIVOICE pentru orice prejudiciu cauzat, inclusiv onorariul avocatilor – in caz de nerespectare/incalcare a prevederilor prezentului document intitulat “Conditii generale de utilizare website”.

Open chat
Cu ce va putem ajuta?
Scan the code