Chiar daca se pare ca anul acesta Romania a mai pierdut 3 locuri in topul tarilor cu cel mai rapid internet, potrivit unui raport publicat de Bloomberg, ne mentinem inca pe un onorabil loc 6, fiind depasiti de Israel si de cateva tari asiatice, traditional situate pe primele locuri.

Viteza buna la internet nu este singura care ne plaseaza in topuri, ci si numarul specialistilor in domeniu. In Romania sunt certificati 64,000 de specialisti IT, asta plasandu-ne pe locul 1 in Uniunea Europeana si 6 in lume la numarul de specialisti pe cap de locuitor, anunta compania de cercetare americana Gartner Inc. Multe companii mari de IT sunt atrase in Romania de calitatea fortei de munca si costul scazut, printer ele: IBM, Microsoft, Oracle, Intel. telefonia IP

Un top care ne face mai putina cinste este cel al atacurilor cibernetice in care ne situam pe locul 9 la sfarsitul lui 2013, potrivit unui studiu al companiei Akamai Technologies Inc. Autoritatile fac insa eforturi sa atraga hackerii de cealalta parte a legii.

Numarul mare de specialisti software si vitezele bune de internet oferite in tara, lansarea internetului 4G si extinderea hotspoturilor wi-fi sunt ingrediente potrivite pentru proliferarea aplicatiilor si a softurilor; practic, exista toate premisele pentru adoptarea rapida a noilor tehnologii, trecerea la telefonia IP cu avantajele ei majore fiind in orizontul foarte apropiat solutia logica pe care o vor adopta companiile de toate dimensiunile.

Afla mai multe despre solutiile IP Optivoice

Recommended Posts